HTML

Meleg Kultúra

HAMAROSAN: 'Dallas buyers club' - 'The Dickens with love' - Melegek a koncentrációs táborokban

Friss topikok

Will Self: Dorian (Európa; 2011)

2014.10.04. 21:27 menthaa

Hosszú kihagyás és távollét után az első könyv, amiről hírt hozok, az a Dorian. Na tegye fel a kezét, aki elolvasta Oscar Wilde eredetijét… Gondoltam. Aki nem olvasta, annak röviden összefoglalom: van egy szép srác, az a neve, hogy Dorian. Annyira szép, hogy azt már meg kell festeni. Na és itt jön a csavar, ugyanis egyszercsak a képen szereplő Dorian kezd el öregedni, míg az eredetije nem.

Will Self átiratában nem egy festmény öregszik, hanem egy videófelvétel. Ezen felül pedig Dorian kemény drogos, homokos, a végletekig aljas, válogatás (és gumi) nélkül kefél mindenkivel. Ja és AIDS-es is, szóval ezer sebből vérzik, de ez nem számít, mert a felszínen minden szép és csudijó. Az emberek hullanak körülötte, mint a legyek ősszel, és a züllés egyre csak durvul. Aztán jön a csavar, de ez már más lapra tartozik.

Hogy miért olvasd el? Mert jó. Will Self kiválóan tálalja azt a temérdek szemetet, amit fejben összehordott, és bár idegen volt tőlem minden egyes sora, mégis érdekelt és nem hagyott nyugodni. Ajándékötletnek viszont nem ajánlanám. A Dorian nem az a könyv, amit karácsonykor nyugodt szívvel betennék a fa alá, illetve nem éppen ezt nyomnám a szüleim kezébe, rögtön egy coming-out után.

Szólj hozzá!

Címkék: könyv meleg drogos Európa kiadó

A bejegyzés trackback címe:

https://melegkultura.blog.hu/api/trackback/id/tr366759659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása