HTML

Meleg Kultúra

HAMAROSAN: 'Dallas buyers club' - 'The Dickens with love' - Melegek a koncentrációs táborokban

Friss topikok

Szeress, ha tudsz (Playing by heart; 1998)

2015.01.22. 16:36 menthaa

Az előző bejegyzésemen felbuzdulva hamar úgy határoztam, hogy megnézem a Szeress, ha tudsz című filmet is, ami a dicső 90-es évek trendjét követve vagy haldokló betegként, vagy hajtűdobáló hímnősként ábrázolja a melegeket - jelen tárgyalt filmünk az első opciót választva ad nekünk egy meleg karaktert.

Na de: a film nagyon jó! Először akkor láttam, amikor megjelent, de most újra néztem és újfent nagyon tetszett. Szeretem azokat a filmeket, amik tablószerűen ábrázolják a karaktereket, hogy aztán a film vége felé közelítve az egymás mellett futó szálak végül összeérjenek. I-má-dom. Ilyen volt az Ütközések, meg a Bábel, ...meg más most nem is jut eszembe. Ráadásul szép nagy nevek szerepelnek a stáblistán, úgy mint Angelina Jolie, Sean Connery, Ryan Phillippe, Gillian Anderson, Dennis Quaid, Madeleine Stowe... Egyszóval minden együtt van egy klassz kis esti programhoz.

Habár nem szeretem, amikor a meleg karaktereknek csak a kórházi ágyon jut szerep, de szerencsére ebben a filmben nem társult ehhez semmi extra moralizálás. Ehelyett az anya és haldokló fia közötti kapcsolatra tolták el a hangsúlyt: anya és fia az utolsó napokban új, őszinte alapokra helyezik a kapcsolatukat, mindketten megnyílnak a másik felé. Az ember szíve vérzik, amiért ez nem előbb történt meg.

Szóval a majdnem 2 óra alatt kapunk drámát rendesen, nevethetünk egy kicsit és pityereghetünk is, ha úgy hozza, és szerencsére nem kell kiküldeni se a szülőket, se a fiatalkorúakat, egyszóval: igazi családi élmény lehet.

2 komment

Címkék: film meleg aids dráma családi

A bejegyzés trackback címe:

https://melegkultura.blog.hu/api/trackback/id/tr297091093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tristan22 2015.01.25. 14:51:02

Több szempontból is szeretem ezt a filmet. Egyrészt ad nekünk egy vadóc, fiatal Angelinat (akit ugye minden filmben szeretni kell :)), másrészt úgy tudja ábrázolni a szeretet-szerelem sokszínűségét, és a mögötte meghúzódó emberi jellemvonásokat, hogy szinte mindegyik szereplővel képesek vagyunk azonosulni (vagy legalábbis megértjük döntéseiket és azok következményeit). Persze, ehhez kellett egy jó forgatókönyv és rendező is, de a színészi játék az, ami annyira emberivé és hétköznapivá (jó értelemben) teszi az egészet.

menthaa 2015.01.25. 22:40:16

@Tristan22: Mindenképpen egyetértek! Köszönöm a hozzászólást! :)
süti beállítások módosítása