HTML

Meleg Kultúra

HAMAROSAN: 'Dallas buyers club' - 'The Dickens with love' - Melegek a koncentrációs táborokban

Friss topikok

Indig Ottó: Kánikula

2013.04.29. 09:56 menthaa

Annak ellenére, hogy nekem nagyon komoly 'vastagkönyv-fétisem' van, időről időre be kell lássam, hogy a rövid könyvek sokszor jobban sikerülnek. Így van ez Indig Ottó könyvével, ami olybá csak 130 oldal, de az biztos, hogy az idei évem eddigi egyik legjobb könyve volt.

A regény egy nyaralás történetét meséli el közvetlenül a második világháború kitörése előtt. A főhős egy elegáns szállodában nyaral és igyekszik feketére sülni a napon, amikor megismerkedik a 18 éves Katjával, aki az anyjával jött nyaralni. Bár a főhős haja már deresedik, jól kijön a kis fruskával, aki korához képest borzasztó művelt. Hamarosan kiderül, hogy a kis Katja a nők iránt vonzódik, ezért az anyja megkéri a főhőst, hogy csábítsa el a lányát. A fickónak ehhez nem sok kedve van, de az anyja kétségbeesett kérlelésére megígéri, hogy megpróbálja. És ekkor megérkezik a két új vendég, a fiatal házaspár, Katja pedig halálosan beleszeret az ifjúasszonyba, aki mintha nem akaródzna visszautasítani a fiatal lány közeledését...

A 130 oldal tele van csavarokkal, így bár esélytelen lenne elveszíteni a figyelmünket ezen a rövid távon, mégis folyton újraértelmezi az addig történteket. Nagyon gondosan átgondolt és megírt kis könyv a 'Kánikula', így aki teheti, olvassa el. Vegyétek ki a könyvtárból, illetve könyvesboltban 1500 forintért kapható.

Szólj hozzá!

Címkék: könyv magyar leszbikus

A bejegyzés trackback címe:

https://melegkultura.blog.hu/api/trackback/id/tr215252155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása