HTML

Meleg Kultúra

HAMAROSAN: 'Dallas buyers club' - 'The Dickens with love' - Melegek a koncentrációs táborokban

Friss topikok

Angyalok Amerikában a Nemzetiben

2013.04.12. 12:08 menthaa

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy volt szerencsém látni Tony Kushner zseniális művét, az 'Angyalok Amerikábant' filmben és élőben is. A film, pontosabban szólva a mini sorozat, már korábban is a szívem csücske volt, így most külön ínyencség volt mindezt élőben megnézni a Nemzetiben.

Aki nem ismeri a sztorit, annak röviden csak annyit, hogy a nyolcvanas évek Amerikájában járunk, ahol éppen szárba szökken az AIDS. Itt élik mindennapjaikat a szereplők, úgymint a meleg AIDS beteg Prior (Alföldi Róbert), akit éppen faképnél hagy a barátja (őt László Zsolt alakítja), mert beleszeret a nős Joe-ba (Stohl András), aki viszont őrlődik beteg felesége, mormon édesanyja (Udvaros Dorottya) és a hataloméhes főnök (?) (Kulka János) között. A cselekmény főbb mozgatórugói az egymást átszelő szerelmi szálak, valamint egy angyal, aki nem kicsit profetikus mániában szenved.

A darab nem valami szívmelengető, inkább fájdalmasan gyönyörű. A színészek elképesztően játszanak, bár ebben elfogult vagyok, mert a felsorolt művészeket nagyon szeretem. Aki teheti, az foglaljon jegyet erre a darabra (amíg adják), mert higyjétek el, megéri.

Szólj hozzá!

Címkék: színház meleg aids dráma biszexuális

A bejegyzés trackback címe:

https://melegkultura.blog.hu/api/trackback/id/tr785219376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása